Stemtonen op de gitaar

Om op een gitaar te kunnen spelen moet deze goed gestemd zijn. Als je nog geen stemapparaat hebt kun je de audiotrack Stemtonen hiernaast aanklikken. 
Je hoort dan de toonhoogte van je snaren van hoog naar laag klinkend en weer terug. (Dus van snaar 1, de hoge e, naar snaar 6, de lage e snaar en weer terug.) Elke toon wordt vier keer achter elkaar gespeeld. Als je nog niet klaar bent met het stemmen van de snaar waar je mee bezig bent, ga dan toch gewoon door naar de volgende snaar. 

Het is handiger om de audio track opnieuw te starten en dan alle snaren van voren af aan langs te gaan. Het geluid dat je hoort is van een piano omdat dat het instrument is waar je meestal gelijk mee moet stemmen. Als je nog geen les hebt gehad, laat dan je leraar het de eerste keer doen! 

En...., de aanschaf van een stemapparaat blijft een aanrader!

Wat je nodig hebt als je met gitaarlessen begint.


Als je nog geen noten kunt lezen klik dan op het document "notenlezen voor gitaar". Lees dit rustig door. Niet leren! Dat komt wel. Voor leerlingen die moeite hebben met het lezen van noten in hogere posities is pagina 9 erg handig. Print die pagina uit. Een prettig hulpje voor het vinden van al je noten op de gitaarhals.

Noten lezen voor gitaar

Als je met gitaarspelen begint is de houding van je handen t.o.v. je instrument erg belangrijk. Download daarom zeker het stencil "Inleidende oefeningen voor gitaar". Daarin staan de oefeningen waarmee we dit voor elkaar krijgen.

Inleidende oefeningen voor gitaar

Voor je eerste les boek moet je het document "Mijn eerste noten en akkoorden op gitaar" aanklikken.

Mijn eerste noten en akkoorden op gitaar

Daarbij gebruik ik vaak “The first Guitar Milestone” van de IJslandse gitaarschool om het lezen van noten extra te oefenen.

Extra materiaal: mijn eerste kerstliedjes.

 

Als je alle 4 boeken in één keer wil downloaden klik dan dit boek aan.

Akkoorden spelen

Als noten lezen niet je hoogste prioriteit is en je zo snel mogelijk akkoorden wil leren spelen, kijk dan of de snelcursus gitaar iets voor jou is. Het leren liedjes begeleiden op de gitaar maakt ook deel uit van het klassieke leertraject. Dus de boeken die op de pagina "Snelcursus" staan krijg je ook als je de gewone leergang volgt.
The above creative commons license applies to all downloads from this website.
Op alle downloads van deze website is de bovenstaande creative commons licentie van toepassing.

Interesse gewekt?

Wil je genieten van mijn gitaarspel op locatie vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.
Contact
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram