Een schitterende combinatie van cello en gitaar voor concerten en de muzikale omlijsting van bijzondere gelegenheden.


Repertoire: J.S. Bach, F. Burgmüller, A. Rossi, P.I. Tjaikowsky, A. Rubinstein, H. Villa Lobos, P. van der Staak, D.J. Coumou, en anderen.
Hanny de Jong studeerde aan het Tilburgs Conservatorium bij György Schiffer en studeerde af aan het Amsterdams Conservatorium waar zij haar solistendiploma haalde. Zij legde zich toe op het spelen van kamermuziek en maakte deel uit van het Miranda kwartet. Zij speelde in vele orkesten in binnen- en buitenland.
Naast het geven van cello lessen treed zij regelmatig op met pianist Koos van Vliet. Met gitarist Dingeman Coumou vormde zij enige tijd geleden het duo Nocturne. Deze naam is ontleend aan de nocturnes, die Frederic Burgmüller voor cello en gitaar schreef en deel uitmaken van het repertoire.

Dingeman Coumou studeerde luit en klassiek gitaar aan het Utrechts Conservatorium. In masterclasses en postconservatorium lessen * bekwaamde hij zich verder op de instrumenten en ontwikkelde zich ook als componist. Hij speelde o.a. samen met de legendarische gitarist Julian B. Coco (1924 - 2013). Zijn eerste LP opname kwam uit in 1980 en er zouden nog enkele CD's volgen. Naast het klassieke genre volgde de studie van flamenco en fingerstyle Jazz. In zijn eigen composities en arrangementen is deze veelzijdigheid goed te horen.
Hij treedt op als solist of begeleider en geeft masterclass workshops. Als docent klassiek gitaar, luit en theorie voorbereidende vakopleiding is hij verbonden geweest aan de muziekschool in Alphen aan den Rijn.

* Masterclasses luitweken Queekhoven: Eugen Dombois en Michel Schäfer. Masterclasses gitaar Stichting Concertpromotie Erik Stotijn: David Russell, Pepe Romero. Postconservatoriale lessen: Stanley Noordpool, Pavel Steidl.

Duo Nocturne

Interesse gewekt?

Wil je genieten van mijn gitaarspel op locatie vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.
Contact
angle-double-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram